/
/ / община Несебър
Клубът по спортни танци „Несебър“ отбеляза своята 10 годишнина с пищен концерт. На сцената на амфитеатъра в Стария Несебър се изявиха днешните звезди на спортните танци на града. Историята на клуба започва с подкрепата на община Несебър и съветник Венелин Ташев, който пръв подава ръка на тази идея. През 2009 година Никола Абрашев и Деница Кузлова, създават Клуб по спортни танци „Несебър“, който за много кратко време се утвърждава като един от водещите в класациите на републиканските турнири.

След 10 години неуморна работа, през школата са преминали обучение над 500 деца и младежи. През годините до днес най-високото отличие на Община Несебър за спортни постижения “Спортист на годината“ са получили състезателите: Самуил Лечев, Филип Кершер, Дейвид Йовчев, София Коларова, Кристияна Щерионова.
 

/
община Несебър

През 2013 г., по идея на треньора Никола Абрашев клубът за първи път става домакин на турнир от купата на Република България. В ежегодната надпревара се представят двойки от най-добрите клубове от цялата страна. Тази година бе отбелязан рекорд от 300 танцови двойки участници. Турнирът се радва на голям зрителски интерес и се счита за една от емблемите в спортния календар на град Несебър.

В историята на Клуба остават записани със златни букви имената на плеяда от двойки – шампиони, вицешампиони и призьори от Републикански и международни турнири, Европейски и Световни Купи и първенства. Състезателите от КСТ „Несебър“ са взели участие в повече от 1000 национални и международни турнири. Съставът на Клуба към днешна дата наброява 30 двойки. Шампионският път се продължава от новата генерация.