списък Коледа
списък Коледа / iStock/Getty Images

По случай наближаващите коледни и новогодишни празници община Ямбол организира благотворителна томбола за озеленяване на училища и детски градини на територията на град Ямбол. 

Целите на тази благородна инициатива са да се подпомогнат училищата, детските градини и Комплекса за социални услуги за деца и възрастни, които се нуждаят от облагородяване и озеленяване на прилежащите им зелени площи с качествена градинска растителност – дървета, храсти и цветя, както и да се естетизират и подобрят условията за игра и микроклимата в тях. Инициативата цели също така да се насърчат местните инициативи за доброволчество, които да повишат качеството на живот, социалното общуване и гражданска активност в града.

Необходимо условие е заведенията да имат прилежащи зелени площи в размер до 250-300 кв. м., които се нуждаят от озеленяване и облагородяване. За участие в томболата е необходимо директорите на детските и учебни заведения и КСУДВ да изпратят Заявление за участие до Кмета на община Ямбол и до 5 броя снимки в срок до 4 декември 2019.

Тегленето на томболата ще бъде по време на официалното откриване на благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ на 6 декември, петък, от 17:30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“, когато ще бъдат връчени наградите на победителите от тазгодишното издание на Детския конкурс за рисунка на тема „Коледа“.