„Ще има ли Бургас нов стадион, ще решат общинските съветници", подчерта Димитър Николов.
„Ще има ли Бургас нов стадион, ще решат общинските съветници", подчерта Димитър Николов. / Снимка: Лалка Димитрова
„За да има елитен футболен отбор,  това трябва да го пожелаят самите футболисти“- Така отсече днес кметът на Бургас Димитър Николов. В момента двата представителни бургаски тима на терените са в силно незавидно положение. „Нефтохимик“ изпадна от Б-група, а „Черноморец“  са в зоналните групи.

 „Ще има ли Бургас нов стадион, ще решат общинските съветници. Аз като кмет ще подготвя всички необходими документи. И ако местния парламент ме подкрепи, може да изградим още едно спортно съоръжение“, допълни Димитър Николов.

Той обаче подчерта, че в момента усилията трябва да се насочат и към допълнителна подкрепа на бургаските клубове във всички спортове. „Имаме много добри състезатели,уна тях трябва да им се даде не само база, но и мотивация,  и професионална подготовка“, каза кметът.

В ход е изграждането на друг дворец на спорта в града- Арена Бургас. Строителството е в стандартните темпове. То се наблюдава стриктно от Министерството на спорта, посочи Димитър Николов. Според предварителните разчети Арена Бургас ще бъде открита в края на 2019 г.
Зала „Младост“ пък ще бъде обособена като тренировъчен център.