/
/ / Снимка: Facebook
Тодор Тодоров от село Росен и кметският наместник на село Присад Ванча Байлова са загиналите в тежката катастрофа при изхода на Бургас снощи.

Тази сутрин от община Созопол изказаха съболезнования на близките: „С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че внезапно ни напусна кметският наместник на с. Присад – Ванча Байлова. Беше прекъснат житейският път на един смел, енергичен и добър човек. Тя и Тодор Тодоров от с. Росен станаха жертви на пътен инцидент на пътя Бургас – Созопол. Община Созопол изказва съболезнования на семействата и близките на загиналите“.

Байлова беше един от най-активните жители на созополското село Присад в отстояването на редица обществени каузи. Тя беше назначена за кметски наместник в края на миналата година след изборите за местна власт. От години е позната като основен двигател на сдружението „Съмишленици за Присад“ и десетки кампании за подобряване на живота в селото.

Припомняме, че Синтроенът ѝ беше застигнат и ударен от автомобила на другия загинал в катастрофата – Тодор Тодоров. Лекият удар станал при изпреварване на малък междуградски микробус. Докато оглеждали щетите по возилата Байлова и Тодоров са пометени от турски автобус. Двамата са загинали на място.