/ Снимка: Лалка Димитрова
Трети свидетел по делото за палежа пред дома на фоторепортера на вестник „Черноморски фар“ Борислав Пенков е дал показания. Към момента повдигнатите обвинения са две – срещу Петър Биберов по прякор Кюфтето, който се сочи за поръчител и Румен Янакиев, който според прокуратура, е фактическият извършител на престъплението.
 

Задържаха готвача-охранител Румен за палежа пред дома на Борислав Пенков


Днес от държавното обвинение изненадващо съобщиха, че показания е дало и трето лице. Анонимният свидетел заявил, че е получил поръчка за палеж пред дома на Пенков, но категорично отказал да я изпълни, тъй като се касаело за човек от медиите.   
 
Днес Биберов обжалваше наложената му мярка за неотклонение „постоянен арест“. Съдът отхвърли искането му с мотива, че може да напусне страната и да се укрие. „Биберов е личност с трайно установени престъпни навици“, заключиха магистратите и потвърдиха мярката му за неотклонение.
 

Анонимни свидетели срещу Кюфтето. Удрял шамари за профилактика


В съдебното заседание представителят на държавното обвинение представи писмени доказателства относно съдебното минало на обвиняемия, справка за задграничните му пътувания, както и протоколи за разпит на свидетели. Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.
 

палеж
netinfo

Биберов е привлечен като обвиняем за това, че на 14 октовмри 2018 г., в к-с „Зорница“, в качеството си на подбудител, умишлено склонил Янакиев да запали чуждо имущество на значителна стойност - апартамент, собственост на Борислав Пенков. и електрическо табло с 27 електромери, на същия адрес и етаж, собственост на „Електроразпределение ЮГ“, при неустановена към момента стойност на нанесените щети (престъпление по чл. 330, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 3 от НК). съд,Бургас