Борислав Пенков
Борислав Пенков / netinfo
36-годишният Петър Биберов, който беше задържан за нападението над фоторепортера на вестник "Черноморски фар" Борислав Пенков /на главната снимка/ остава в ареста в следвщаите 72 часа, съобщиха от районната прокуратура в Бургас. Той е обвинен за нанесена лека телесна повреда. 

Инцидентът се разигра в късния следобед вчера в морската градина, докато Пенков снимал последиците от пожар в ресторант "Кралско село". Очаква се държавното обвинение да поиска постояна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Петър Биберов - Кюфтето
Снимка: Лалка Димитрова


Днес, Борислав Пенков беше прегледан от съдебни медици. „Нападнаха ме. Едно момче, което не познавам ми каза да се махам. Отдръпнах се, но тогава друг дойде до мен и не ми позволи да тръгна с колелото си.

Дойдоха още поне пет души. Искаха да изтрия снимките на заведението. Казах, че няма да го направя”, обясни Пенков. От разказа му стана ясно, че е бил обграден от поне седем здрави мъже, когато един от тях го съборил на земята след няколко удара в слабините. "Въобще не очаквах, че ще ме нападнат”, каза фоторепортерът.
 

Полицията арестува Кюфтето, защото наби фоторепортер


„Тези момчета се чувстват безнаказани и го показват с действията си. Това е второ нападение над нашия колега. За съжаление агресията в обществото ни взема връх навсякъде”, коментира главният редактор на в. „Черноморски фар” Силвия Шатарова.

От заведение пък заявиха, че бой не е имало. Пенков се появил пиян в заведението и не пожелал да го напусне дори след отправена от управителя молба.

Оттам обясниха, че записите от охранителните камери не са налични - изгорели по време на пожара. Стихията е засегнала голяма част от заведението.

Според полицията, се касае за неизправна електрическа инсталация.