Кюфтето беше задържан при зрелищна акция на антимафиоти през лятото на 2016 година и изведен от полицаи през пералнята на хотел България, която стопанисвал.
Кюфтето беше задържан при зрелищна акция на антимафиоти през лятото на 2016 година и изведен от полицаи през пералнята на хотел България, която стопанисвал. / Лалка Димитрова
Полицията арестува 36- годишния Петър Биберов, познат в криминалните среди с прозвището „Кюфтето“, защото по-рано днес той наби фоторепортера Борислав Пенков.

Колегата снимал бившето заведение „Бургаски вечери“ (в момента „Кралско село"), в което преди това възникнал пожар, вероятно поради техническа неизправност.

Към него се приближили няколко мъже, които агресивно го накарали да престане, а Петър Биберов го ритнал няколко пъти в бедрото и слабините и опитал да му отнеме апарата.

Кюфтето е е задържан за 24 часа, самоличността на останалите нападатели се установява в момента. Образувано е досъдебно производство за хулиганство.
Криминално проявеният бургазлия беше задържан показно през лятото на миналата година за участие в организирана престъпна група. Делото срещу него в момента се намира в специализирания съд.

Тогава свидетели разказваха, че той и други негови хора са ги изтезавали - били са ги с палки, пускали им електрошок и стреляли по тях с гумени куршуми.