/ Дарик Бургас

Задържаният за палежа пред дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков - Румен Янакиев, отрича вината си. „Считам, е съм невиновен. Нямам нищо общо. Това е фарс на полицията, намерили са за свидетел един клошар Кольо, който няма къде да живее“, това заяви пред Районния съд в Бургас Янакиев по време на заседанието за определяне мярката му за неотклонение.

Анонимни свидетели срещу Кюфтето. Удрял шамари за профилактика

Янакиев работи като помощник-готвач в механа „Кралско село“, откъдето всъщност започна напрежението между фоторепортера Борислав Пенков и известният в града Петър Биберов-Кюфтето, който пък в момента е обвинен в подбудителство за палежа. Освен това Янакиев работи и като охранитил в дискотека „Плаза“. Янакиев и Биберов заедно са обивнени за участие в организирана престъпна група за палежи.

Запалиха гума пред дома на бургаски фоторепортер (СНИМКИ)

Прокуратурата днес поиска задържането под стража на Янакиев. Според служебния му адвокат Тодор Дойнов, когато е извършен палежа, Янакиев бил с приятелката си. Защитникът му каза, че той не се е укривал, не бил намерен, защото работел на смени.

Кюфтето ще отговаря за палежа пред дома на Пенков. Търсят подпалвача

"Имаме 8 свидетели на този етап, назначени са 4 експертизи върху записите, с които разполагаме, както и телефонни справки. Ще бъде проверена и весията на подсъдимите. Ще бъде в конкретика проверена и неговата версия.

Ще се прецени тежестта на докаателствата от прокуратурата и обясненията на подсъдимите. Той е проверяван на много адреси, включително и на мястото, където работи", каза прокурор Таня Шулева.

Източник: burgasinfo.com