Петър Биберов-Кюфтето отказа днес да дава обяснения в Районния съд.
Петър Биберов-Кюфтето отказа днес да дава обяснения в Районния съд. / Снимки: Лалка Димитрова
Съдът: Решетки за Биберов, профилактично
Адвокат Димчо Тодоров:
99435
Адвокат Димчо Тодоров:
  • Адвокат Димчо Тодоров:
38-годишният Петър Биберов-Кюфтето, обвинен като подбудител на палежа в апартамента на фоторепортера от вестник „Черноморски фар” Борислав Пенков, остава в ареста. Това постанови състав на  Районния съд в Бургас. Биберов беше задържан, след като срещу него, според магистратурата, са събрани достатъчно доказателства, които сочат, че именно той е поръчител на престъплението. В подкрепа на обвинителната теза са и показанията на двама анонимни свидетели. Те посочили пред разследващите и мотива за палежа- съдебните претенции на Пенков срещу Биберов, заради побоя, който Кюфтето му нанесе, защото снимал пораженията от пожара в ресторант „Кралско село”.  

Борислав Пенков
netinfo

На 13 септември т.г., Биберов сключи споразумение с прокуратурата и се призна за виновен за нападението. Съдът му наложи наказание пробация.

Друг свидетел- съквартирант на сочения за директен извършител на палежа – Румен Янакиев, твърди на разпит пред съдия, че подпалвачът лично му съобщил, че именно Биберов му възложил задачата да опожари дома на Пенков. Свидетелят заявил, че Кюфтето „профилактично му удрял шамари- за да свиква”.

Самият Биберов отказва да дава каквито и да е обяснения по случая. Другият обвинен за престъплението – Румен Янакиев се издирва.
Според прокуратурата, в случай, че бъде пуснат на свобода Кютето може да се укрие и да извърши ново престъпление. Съдът уважи искането на магистратурата и „профилактично” постанови решетки за Петър.

Адвокат Димчо Тодоров
netinfo

 „Това ли са всички доказателства, които успяха да съберат?! Обвинението е съшито с бели конци. Твърденията на свидетелите звучат смехотворно. Дайте една камера, нека да видим кой е човека, който е извършител, кога, къде и кого са подбудили.... Ако разследващите имаха такива доказателства, нямаше да пуснат Биберов сред 24 часа... Просто седим сега и си търсим тук, в рамките на десетина дена, какво да намерим... Къде беше полицията, след като Борислав многократно е давал сигнали, че нещо се е случвало. Защо не са предотвратили това?!”, заяви адвокатът на Петър- Димчо Тодоров.

Какво още каза адвокат Тодоров пред репортер на Дарик-Бургас, чуйте в звуковия файл: