/ Снимка: Лалка Димитрова
Фоторепортерът на "Черноморски фар" с 24-часова охрана

Петър Биберов-Кюфтето е с повдигнато обвинение за палежа пред дома на фоторепортера на вестник „Черноморски фар“ Борислав Пенков, съобщиха от Районен съд-Бургас. Днес магистратите ще гледат мярката му за неотклонение.

Запалиха гума пред дома на бургаски фоторепортер (СНИМКИ)

Биберов е привлечен под наказателна отговорност като подбудител. Той, според държавното обвинение, умишлено склонил извършителя на палежа Р. Я., „да запали чуждо имущество на значителна стойност - апартамент, собственост на Б. П. и електрическо табло с 27 електромери, на същия адрес и етаж, собственост на „Електроразпределение ЮГ“, на неустановена към момента стойност на нанесените щети“. Ако бъде признат за виновен Р. Я. може да бъде осъден на до осем години затвор. 

Пробация за Петър Биберов „Кюфтето“, бил и ритал фотограф

„Това са най трудните за разкриване престъпления. Почти невъзможно е да има очевидци, както и улики. Благодаря на службите на МВР за бързата работа. Повдигнали сме две обвинения. Срещу Петър Биберов и още едно лице. Касае за 33-годишен мъж от Бургас, който в момента се издирва“, обяви пред журналисти апелативният прокурор Любомир Петров.
 

Дарик радио
Снимки: Лалка Димитрова

Мъжът е от обкръжението на Биберов, обяви от своя страна директорът на Областната дирекция на МВР – Бургас ст. ком. Калоян Калоянов, но не пожела да посочи името му. Бургазлията е бил осъждан три пъти – за шофиране без книжка и кражби.

„Възможно да има и други обвинени в този случай. Петър Биберов ще бъде съден за принуда. Очакваме резултатите от от пожаро-техническа експертиза. След нея ще стане ясно дали обвинението ще бъде прецизирано. Трябва да бъде изготвена и оценъчна експертиза“, каза още Петров. Към този момент Биберов не е признал за извършеното от него. „Явно присъдите му не са имали превъзпитателен ефект“, посочи Калоянов.
 

Дарик радио
Снимки: Лалка Димитрова

"Възстановяваме щетите след пожара. Благодаря на общината. Искам да изкажа и благодарност към директора на бургаската полиция. Лично той дойде до дома ми в нощта на палежа. Обещаха, че ще разкрият това престъпление и го направиха. Имам 24-часова охрана от полицията. Чувствам се сигурен в момента. Поръчителят е ясен, извършителят не познавам", коментира след бифинга на прокуратурата Борислав Пенков.