Италианският посланик Н.Пр.Стефано Балди
Италианският посланик Н.Пр.Стефано Балди
Петър Иванов:
102221
Петър Иванов:
  • Петър Иванов:
Италианска компания, лицензиант на световно известен бранд за обслужване на корабна техника, ще изгради своя база в Индустриалния логистичен парк в Бургас. Инвестицията ще бъде реализирана в рамките на година. стана ясно днес по време на първото издание на българо-италианския бизнесфорум, който се проведе в Гранд хотел „Приморец“ в Бургас. Събитието,  организирано  от КРИБ, Индустриалния логистичен парк в Бургас под патронажа на Общината, премина при изключителен интерес. А основната цел бе да се покажат опита, добрите практики, а също и предизвикателствата в търговията между двете държави.

Участие във форума взеха италианският посланик Н.Пр.Стефано Балди, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът Красимир Стойчев, изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов, изпълнителният директор на Индустриалния парк Стамен Стамов, общинският съветник от Несебър Атанас Терзиев, който е и кандидат за кмет на морската община, представители на бизнеса и др.
 
„В момента на територията на Община Бургас, според регистрацията си в Търговския регистър, работят 73 фирми с италианско участие. Те са основно в областта на услугите, стремим се да разширим интереса им. Добър пример са трите компании, които са закупили терени и инвестират в Индустриалната зона в Българово“, подчерта Красимир Стойчев. А като пример за отлично сътрудничество межзу между българо-италиански фирми той посочи партньорството на Пристанище Бургас с италианската компания ММС, както и това на строителната ЕНЕЛ, изградила новата и супер модерна рафинерия на „Лукойл Нефтохим Бургас“ за 1,5 млрд.долара.
 

Целта на първия българо-италиански бизнесфорум бе засилване на двустранните отношения, каза Петър Иванов, говорител на Индустриалния логистичен парк в Бургас.

Още за първия българо-италиански бизнес форум, чуйте в звуковия файл от Петър Иванов, пи ар на Индустриалния логистичен парк в Бургас: