/ netinfo
"Digi Math" ще се проведе тази събота в Професионалната гимназия по компютърно програмиране

Професионалната гимназия по компютърни програмиране и иновации в Бургас отправя предизвикателство към всички ученици, които се занимават с решаване на логически и математически задачи чрез създаване на алгоритми. Високотехнологичното онлайн състезание "Digi Math" ще се проведе на 15 декември, събота, в сградата на ПГКПИ в жк. "Меден рудник".

Председателят на БСК в Бургаска област за срещи с бизнеса и местната власт

"Digi Math" е събирателно понятие за алгоритми и математически модели, използвани в създаването на най-новите технологии, позволяващи реализирането на сложни реални технологични проекти, които са използвани в света на програмирането и технологиите. Дигиталната математика разкрива нови възможности за развитие както на теоретичната математика, така и на приложната.


ИТ гимназията и Стопанската камара подписаха меморандум за сътрудничество


Състезанието е насочено към учениците, желаещи да проверят знанията си в света на дигиталните науки, решавайки логически задачи; да конструират математически решения, реализиращи алгоритми от света на технологиите.

Състезанието ще се проведе в два модула, всеки от които с продължителност по 1 час. Максималния брой точки от двата модула на състезанието е 100. Участниците ще работят на лаптоп или компютър, осигурен от гимназията. Специална комисия ще оценява решенията на задачите, а награждаването ще се състои на 16 декември, неделя.

Участието в състезанието е напълно безплатно, като единственото условие е предварителна регистрация и попълване на онлайн формуляр на официалния сайт на състезаниетоdigimath.codingburgas.org  Крайният срок за записване за "Digi Math" е до 14 декември, петък.