Гого стана най-младият дарител на Второ детско отделение на болницата, а жестът му трогна целия персонал
История за доброто от Бургас. 7-годишният Георги Илиев дари всичките пари, които получи от ритуала „коледуване“ за лечение на децата в УМБАЛ-Бургас.

Първокласникът стана най-младият дарител на Второ детско отделение на болницата, а жестът му трогна целия персонал, съобщиха от лечебното заведение.

Гого и семейството му живеят в Поморие. Той е ученик в първи „а“ клас в местното СУ „Иван Вазов“. Втора година момчето е коледар - заедно със свои приятели обикалят къщите и поддържат жив традиционния български обичай.

Добрият пример: Деца намериха и върнаха пари в полицията в Силистра (СНИМКА)

„Напоследък е популярно ритуалът да бъде свързан с благотворителни каузи. Когато Гого се прибра вкъщи и броихме парите, които е получил, той поиска да ги дари на деца, които се нуждаят. Каза - аз си имам всичко, нека да помогнем на много деца“, разказа майка му - Кремена.

УМБА-Бургас

„Сумата беше 300 лева, обяснихме, че ако иска да помогне наистина на много деца, а не само на едно или две, може да ги дари на болницата, защото там са многото деца“, добави тя.

Гого е бил пациент на Второ детско отделение, затова средствата са за тях. Със сумата ще бъдат закупени инхалатори за лечението на деца-астматици. „Изключително сме трогнати от този жест, още повече, че идва от толкова малко дете.

Благодарим на Гого - най-малкият ни дарител, на неговите родители и учители, които го възпитават да бъде добър и да помага на другите“, споделиха лекарите от Второ детско отделение.