Радостина Николова извоюва призово място в дисциплината „кумите”, категория „оупън”, съобщават от Областната дирекция на МВР.
Радостина Николова извоюва призово място в дисциплината „кумите”, категория „оупън”, съобщават от Областната дирекция на МВР. / Снимка: ОД МВР-Бургас
Инспекторът в отдел „Криминална полиция” към ОДМВР Бургас и дългогодишен инструктор към Централния полицейски карате и джу-джицу клуб – Радостина Николова взе брозов медал турнира за Полицейска лична защита и карате в рамките на Национална купа „България“. Николова извоюва призово място в дисциплината „кумите”, категория „оупън”, съобщават от Областната дирекция на МВР.
 
Състезанието се проведе в Смолян и бе посветено на празника на българската полиция – 8-ми ноември.
Участие в него взеха 60 служители от 26 структурни звена в системата на вътрешното министерство.

От Областната дирекция на МВР информират, че от началото на учебната 2019/ 2020 Николова, заедно с колегата си от Зонално жандармерийско управление – Бургас Калоян Димов, който също участва в състезанието и записа достойно представяне, провеждат тренировки по джу-джицу, карате, полицейска лична защита и самозащита за граждани във физкултурния салон на Основно училище „Пейо Яворов” в ж.к. „Лазур”.

В новосформираната група могат да се включат различни по възраст членове, тъй като двамата инструктори са убедени, че тренировките ще изградят умения за самоконтрол и дисциплина, бързи реакции и възможност за самозащита в рискови ситуации.