/ netinfo
Продължава набиването на пилотите за изграждането на Конгресния научно-изследователски център на Черно море, който ще бъде построен до Магазия 1 в зоната за обществен достъп на бургаското пристанище. До момента екипите са завършили монтирането на 250 броя пилоти, някои с дължина от 7 метра, съобщиха за „Дарик“ от Пристанищна инфраструктура.
 

Програма 410 дни и Бургас ще има конгресенцентър на брега на морето (ВИДЕО)


Оттам увериха, че дейностите вървят по график. Сградата трябва да бъде завършена до края на 2019 година, но само ако метеорологичните условия позволят непрекъсната работа на обекта. Първата копка за изграждането на Конгресния център беше направена през юли, тази година.
 

Конгресен център Бургас
netinfo

Според предварителното обявление той ще се използва целогодишно като място за изложби, концерти, образователни събития с офиси и кабинети за извършване на  научно-изследователска дейност за контрол и изследване на Черно море. Сградата ще се състои от шест нива. Изпълнител на строителните дейности е „Щрабаг“ ЕАД.
 

До следващото лято може и да имаме нови пространства за разходка в Пристанището


Към момента е изготвен и работен проект за рехабилитация на вълнолома в Пристанището. От ДП „Пристанищна инфраструктура“ обявиха, че са включили обекта в инвестиционната си програма за 2018-2019 година. План сметката показала, че строително – монтажните работи ще бъдат за поне 15 млн. лева.