Порт Прим Арт Фест
Порт Прим Арт Фест / Порт Прим Арт Фест
Предстоящият Порт Прим Арт Фест ще ни предостави възможност да видим и големият Христо Шопов. Това ще стане на 13 октомври, в залата на Културния дом на нефтохимика, от 19.00 часа. Ще му партнират Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля. 

"Всичко или нищо" го събира за пръв път на театрална сцена с Ирини Жамбонас, с която играят главните роли в знаковата лента на Николай Волев - "Маргарит и Маргарита." С Лилия Маравиля си партнира още в първия ѝ филм - "Индиански игри" на Иван Андонов. 

Цветана Манева и Георги Тошев откриват Порт Прим Арт Фест на 9 октомври

По-късно са заедно и в изключително успешната лента "Love.net" на Илиян Джевелеков. Третият им съвместен проект е театралното представление "Догодина по същото време". Двете дами - Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля, играят заедно в хитовия сериал "Връзки".

Тримата актьори от "Всичко или нищо" са свързани не само от общите си продукции, но и от близко приятелство. В основата му е Лиза Шопова - сестра на Христо, приятелка на Ирини Жамбонас, състудентка на Лилия Маравиля от "Златния клас" на професор Азарян в НАТФИЗ. 

Вдъхновена от дългогодишното им приятелство и успешни съвместни изяви, Лиза Шопова решава, че е време тримата актьори да участват в общо представление. Тя създава за тях "Всичко или нищо." Написва пиесата за няколко дни през лятото. 

Селекция късометражни филми ще видите на Порт Прим Арт Фест

Определя я, като комбинация между драма и комедия. Разбира се, образите са измислени, макар че според режисьора носят елементи от емоционалността на актьорите. Самото заглавие подсказва за обратите и съдбовните избори, които ще видим в представлението. 

За „Всичко или нищо“, театъра у нас, публиката, киното и смеха, говорим с големия ни актьор Христо Шопов. Ето, какво споделя той, за изявите на сцена с приятели и по-лесно ли се играе с тях:  "Няма лесно. Понякога, е по-приятно. Но работният процес е същият. 

Стефан Божков, творчески директор на Порт Прим Арт Фест: Фестивалът допълва по изключителен начин културната сцена в Бургас

Имаме респект един към друг, силни характери сме, но се разбираме добре и всичко се получава по един отличен начин. Постановката е за трима приятели и неочакваните неща, които им се случват“ – разказва той. „Повече, няма как да издам, без да разваля удоволствието от пиесата. Нека зрителите сами видят останалото“ – завършва темата големият ни актьор.