ц
ц / Порт Прим Арт Фест

На 9 октомври голямата ни актриса Цветана Манева ще открие пилотното издание на Порт Прим Арт Фест в компанията на журналиста и продуцент Георги Тошев. Фестивалът за изкуства ще стартира с филма, който той създава за нея - "Парчета Живот". Прожекцията можете да гледате в Магазия 1 на Морска гара, от 18:00 часа. Входът за събитието е свободен.    

Фестивалната програма за деня ще продължи от 20,00 часа в Гранд хотел и СПА Приморец с "Кино и вино" с Веселин Савов. Нестандартният формат комбинира кинокритика, с винена дегустация. Режисьорът, на който ще е посветена вечерта е Франсис Форд Копола и неговата трилогия "Кръстникът". Ще бъдат представени и вина от Италия в акомпанимента на подходящи кулинарни предложения.

Селекция късометражни филми ще видите на Порт Прим Арт Фест

Веселин Савов се занимава почти 20 години с киноразпространение. След като се оттегля, започва целенасочено да задълбочава познанията си в областта на виното. Дълги години обикаля избите, изложенията и дегустации на вино в Италия, Франция, Австралия, САЩ, България. Среща се с многобройни енолози и винени експерти. "Кино и вино" проектът му комбинира в едно двете области, в които е експерт. Той е и вълнуващ разказвач, който умее да въздейства на публиката - с истински истории от Холивуд, избите в Италия и многобройните си пътешествия по света.

Вход за събитието - куверт от 29,00 лева/ гост.  

Стефан Божков, творчески директор на Порт Прим Арт Фест: Фестивалът допълва по изключителен начин културната сцена в Бургас

Организатори и домакини на Порт Прим Арт Фест са Fбщина Бургас и Гранд хотел и СПА Приморец.
 Творчески директор на форума е художникът Стефан Божков. Пилотното издание на фестивала за изкуства, ще се проведе на разнообразни локации в града, в дните от 9 до 14 октомври.

За повече информация: www.portprim.bg / info@portprim.bg / Тел: 0877 850 001