Лидерът на "Да, България" Христо Иванов
Лидерът на "Да, България" Христо Иванов / netinfo
Четири месеца преди евро-вота, движението пусна първия политически Аpp унас
Реално въвеждане електронно управление у нас е основната цел, която си поставяме. Електронно управление по най-бързия начин, защото само така ще намалим административната тежест за бизнеса с 60-70%. Това обяви пред журналисти в Бургас лидерът на „Да България" Христо Иванов, който пристигна в града с част от кандидатите за общата листа на обединението „Демократична България“ за евровота през май. 
 

Вътрешни електронни избори ще определят представителите на ''Да, България'' за евровота


„При нас има мозъци, специалисти, които безспорно разбират от работата си. Всеки, които припознава нашите идеи, може да гласува за един от 17-те кандидати, директно чрез мобилния си телефон. Вече сме разработили приложението, което е достъпно в апликационните платформи на най-разпространените мобилни операционни системи“, обясни Иванов. На базата на това гласуване в приложението „Dapp” от „Да България“ ще издигнат своите кандидати за европейския парламент в общата листа с ДСБ и „Зелените“. Гласуването ще започне на 4 февруари и ще приключи на 11 февруари. Освен чрез приложението се предвижда и възможност за гласуване с изборни книжа, които ще се изпращат по пощата.
 

„Зелените“, ДСБ и Да, България“ ще ходят заедно на избори


"Правим всичко това не защото е интересно и не защото можем да го направим. С това искаме да изпратим силно политическо послание. Демократична България е сила на бъдещето. Искаме да предложим на гражданите, на избирателите, партньорство. Ние искаме да бъдем техния инструмент за бързо модернизиране на България. Никой гражданин не може да ни каже как ще изглежда страната след 5 години. Не може, защото няма дебат по тази тема. Има единствено въпроса дали след 5 години, Бойко Борисов ще бъде на същото място. Това е политическа класа, която колективно е обърната към миналото и отказва да предложи бъдеще. Единствено иска да се задържи на стола. Именно затова и отказаха електронна гласуване за българите в чужбина. Видяхме, че не могат да въведат нищо електронно – системата за винетките, търговския регистър и цяла друга поредица от електронни системи, които или не се въвеждат или „гърмят““, каза Иванов.
 

Партия ''Да, България'' откри офис в Шумен


Комуникацията с държава би могла да става само чрез телефон. България трябва да влезе в 21 век, да се модернизира и то бързо. До момента е изхарчена колосалната сума от 2 млрд. лева за въвеждане на електронно управление. Накрая г-н Дончев излиза и ни казва, че администрацията е съкратила 1 600 чиновници. Смятам, че не само не са освободени толкова, но дори са станали повече. Според мен, Дончев трябва най-накрая да си намери някаква работа“, допълни Христо Иванов.

Тази вечер от 18.00 часа той ще се срещне с бургазлии в хотел „Аква“. Иванов пристигна в Бургас със Стефан Тафров, Велизар Шаламанов, който беше министър на отбраната в служеното правителство на Близнашки, бургазлийката Сева Памукчиева, Алина Добрева и Александра Стеркова.