/ dariknews.bg
Представителите на  ПП „Да, България“ в листата на "Демократична България" за евровота ще бъдат определени с вътрешни електронни избори. Това съобщи председателят на партията  Христо Иванов на пресконференцията с кандидатите в предварителните избори.
 
НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за ЕП

Ще дадем възможност на всички хора, които споделят нашите ценности, не само на членовете, да упражнят своето предпочитание как да изглежда нашата част от листата, каза Христо Иванов и допълни, че това се случва чрез мобилно приложение за електронно гласуване, което ще се проведе между 4 и 11 февруари.

Той взе отношение и по темата за въвеждането на електронно управление. „Ако се въведе компетентно и правилно електронно управление, ние можем да обещаем това нещо, административната тежест за бизнеса може да намалее с 60-70%.

Държавата може и ние можем да я превърнем в мобилно приложение на вашия телефон. Което работи добре, което не спира, което ви върши работа, а не ви създава затруднения през цялото време“, каза Иванов.

Той обърна внимание и че в момента се обсъжда предложение за промяна на начина, по които се изчислява необходимата бройка упражнени преференции, за да може да сработи самата система преференциите при гласуване.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари