Хиляди се събраха за "Съзвездия в Несебър"

Осмият международен фестивал „Съзвездия в Несебър“, който се провежда под патронажа на кмета Николай Димитров, завърши с тържествен гала концерт на участниците. В продължение на пет дни повече от четиристотин участника пяха и танцуваха на сцената на амфитеатъра в старинния град.
 

Несебър

Празненствата започнаха още на 20 август, когато пред крепостните стени в присъствието на много зрители и гости, зам.-кмета на общината Иван Гургов, поздрави шествието и пожела успех във фестивалната надпревара.

Несебър сключи споразумение за сътрудничество с Валандово

Флаговете на държавите участници - Полша, Армения, Беларус, Грузия, Литва, Молдова, Русия, Узбекистан, Украйна и България - бяха издигнати под звуците на националните химни, след което шествието пое по пътя към амфитеатъра.
 

Несебър

Тази година срещата на представители на висшата администрация с ръководителите на групите и колективите на участниците се проведе в  представителната залата на старото кметство. Традицията отново бе спазена и гости, и домакини обмениха препоръки, съвети и комплименти по теми касаещи организацията на събитието.