Росица Топалова – уредник в отдел „Етнография” в РИМ- Бургас показва част от експонатите, за които ще разкаже по време на съботната лекция.
Росица Топалова – уредник в отдел „Етнография” в РИМ- Бургас показва част от експонатите, за които ще разкаже по време на съботната лекция. / Снимка: РИМ - Бургас
„Гунка, джамадан и чохено контошче“ е темата на съботната лектория в залата за Етнографския музей в Бургас. Какво означават тези думи? Чували сме ги в приказки, стихчета, а може би в речта на възрастните хора. Но знаем ли техния точен смисъл? И по какъв начин те са били свързани с ежедневието и бита на хората някога? Това ще научите тази събота в Етнографския музей в Бургас.

Водещ на лекторията ще бъде Росица Топалова. Изследователката не иска да издава предварително много подробности около темата. Но е категорична, че посетителите ще чуят нови, непознати за широката публика факти. И ще имат възможност да получат отговор на възникналите въпроси.
Събитието е 25 януари от 11:30 часа в Етнографската експозиция на ул. Славянска 69 (зад църквата „Св. Св. Кирил и Методий“). Входната такса е преференциална – за възрастни 2,00 лв., а за учащи и пенсионери – 1,00 лв.