/ iStock/Getty Images
Радостната новина за учениците в Бургас обяви кметът Димитър Николов в пост в официалната си Facebook страница. Градоначалникът вече е разговарял с директора на здравната инспекция, от който станало ясно, че отсъстващите от клас ученици заради остри респираторни заболявания е почти 30%. 

И учениците във Варна излизат в грипна ваканция

"Тези данни са тревожни и дават основание за обявяването на грипна епидемия. Неучебните дни ще бъдат 4, 5 и 6 март. Грипният вирус е тип Б и засяга най-много децата между 5 и 15 години", посочва кметът Николов. 

Грипна ваканция за учениците от Перник

В ранния следобед днес трябва да се проведе и заседание на компетентната комисия при областния управител, която да излезе с официално решение за обявяване на грипна ваканция. 

Утре, на националния празник 3 март, ще бъдат отменени всички масови събития с участието на деца. Пред DarikNews директорът на Регионалното управление по образованието инж. Виолета Илиева обяви, че грипна ваканция ще бъде обявена в цялата област с решение на РЗИ. Или поне това сочат предварителните данни, с които разполага в инспектората. 

Грипна ваканция за учениците в общините Балчик, Каварна и в град Генерал Тошево

Втората за годината грипна ваканция на учениците няма да се отрази съществено на учебния процес, посочи Илиева. По думите ѝ, и в този случай ще бъде използвана внедрената електронна система в училищата, по която учениците ще получават конкретни задачи, по които да работят у дома.