Гребенаров връчи Почетен знак и грамота на китайския посланик
Гребенаров връчи Почетен знак и грамота на китайския посланик / Пресцентър - Областна управа - Бургас

Областният управител на Бургас Константин Гребенаров връчи Почетен знак и грамота за усилията му при насърчаване развитието на китайско - българските отношения и взаимното опознаване на двата народа на посланика на Народна Република Китай - Н.Пр. Джан Вансюе. Губернаторът посрещна дипломатът в областта по покана на народните представители от ГЕРБ.

Той е поставил пред посланика въпрос, задаван му от фирми, работещи в сферата на винопроизводството, а именно какъв е начинът местните производители да проверят легалността и надежността на китайски дружества, които имат желание за осъществяване на делови отношения в този сектор.

Според Н.Пр. Джан Вансюе, представителите на местния бизнес могат да търсят информация и съдействие от Търговската Служба – отдел към Посолството на Китай в България. Основната дейност на тази служба е именно да помогне на българския бизнес да се ориентира по-добре на китайските пазари.

Неограничените възможности за инвестиции в област Бургас, желанието повече китайски туристи да посещават Южното Черноморие, както и възможните начини за съвместна работа и поддържане на близо 60-годишната традиционна дружба между двете републики са били другите обсъдени теми.