Графа ще пее на "Тройката" за Никулден

/ бщина Бургас

Владимир Ампов-Графа ще пее на големия Никулденски концерт на площад "Тройката", на 6 декември. Преди него на сцената ще се качи любимата на всички Тони Димитрова. За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат още младите таланти от Музикалното училище, ансамбъл „Странджа", хор "Милка Стоева, Клуб по спортни танци "Бургас 75" и Бургаският духов оркестър.

Водещи на тазгодишния никулденски концерт ще бъдат колоритните и добре познати на всички Мария Силвестър и Ники Станоев. Кулминацията на празненството ще бъде традиционното запалване на светлините на коледната елха и приказната украса по главните улици на града. Началният час на празненството е 17.00 часа.

Участвай в „Да украсим Бургас“, спечели екскурзия до Света Анастасия

Преди това бургазлии ще се радват на Никулденското градче в градинката до Часовника. Автентични рибарски лодки, преобразени като места за представяне на различни изкуства ще пресъздават типичната атмосфера на празника. В една от тях жители и гости ще могат да си вземат книга от бургаски писатели с автограф от автора. В друга ще има обучение по плетене на морски възли.

Майстор на четката ще "закача" посетителите, превръщайки ги в герои на своите шаржове, които след това ще им подарява. Танцьори и актьори ще внасят празнично настроение от нова, специално изработена сцена. За морската атмосфера ще допринесе голям кораб, който ще опъне платна зад нея. Рибарска мрежа също ще украси градинката до Часовника.

Подарете Коледа на дете в нужда

Колоритни рибарски истории и шеги ще разсмиват гостите на никулденското градче. Вестникарчета ще раздават най-новия брой на традиционния за празника "Бургаски вестник". В него всеки гражданин и гост на Бургас ще открие интересни факти за Никулден, честванията и трапезата му, морски, рибарски истории и снимки, както и всичко по-любопитно, свързано с морето.

В никулденското градче ще участват танцова школа "Дюн", клуб по спортни танци "Бургас 75", СК "Black Style", СКА "Акро-джъмп", "Зумба Бургас с Мария", "Салса клуб 29", детска театрална школа "Усмивка", детска театрална студия "Арлекин", детска вокална школа "Морски песъчинки", вокална група "Синева", детска фолклорна формация "Шарени гайтани", народен хор "Трепатлика", ФА "Никола Гинов", ФА "Трите пъти", детски танцов ансамбъл "Звездички", танцов ансамбъл "Зорница" и други състави.