/ pinterest.com
Подарете Коледа на дете в нужда с инициативата на бургаското сдружение с нестопанска цел „Усмивка“. Конкурсът за изработка на кукли е под патронажа на заместник-областния управител Севдалина Турманова. В него могат да участват деца от 6 до 14 години.

Куклите можете да изработите от плат, керамика, вълна, прежда, стъкло, кратунки, шума, зебло, дантели и други материали, но тази година фигурки, изработени от хартия няма да бъдат оценявани. Изпращайте каквото сте създали до 10 декември, най-късно.

Адресите са: Бургас к-с “Меден рудник“ бл. 425, читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985г“ или Бургас, ул. “Янко Комитов„ 4, сдружение „Усмивка“. Повече информация на телефон 0887 395 403 . Митка Георгиева, председател на управителния съвет на сдружението.

Всяка кукла трябва да е съпроводена с етикет, на който да са описани, местонахождение, адрес, трите имена на автора на творбата, възраст, училище или детска градина, телефон и имейл за контакт. За победителите в конкурса ще има награди, а за останалите - грамоти и сетификати.

Творбите ще бъдат разпродадени в благотворителен базар, а средствата от тях ще отидат при деца, чиито семейства пострадаха от наводнението в община Камено през миналия месец. Друга част от тях ще бъдат дарени на деца от социални домове и общински жилища.

Официалното награждаване е на 18 декември в Областна администрация.