/ Пресцентър Община Ямбол
Гласове-легенди от иконичните рок групи ТОТО и Рейнбоу ще пеят в Ямбол около празника на града в началото на юни. Концертите ще бъдат безплатни, поканени са всички любители на твърдата музика
 
Дългогодишният фронтмен на „ТОТО“ Боби Кимбъл и легендарните певци на "Рейнбоу" Греъм Бонет и Дъги Уайт ще забият през няколко дни в Ямбол.
 
Носителят на шест награди "Грами" Кимбъл ще изнесе голям концерт по повод празника на града, от 20.00 ч. на 2 юни. Зад него ще застанат пианистът Ясен Велчев, Стоян Янкулов-Стунджи - ударни, Ивайло Звездомиров - бас, Дарин Василев и Бисер Иванов - китара. Беквокалисти ще бъдат Преслава Пейчева, Нора Караиванова и Славин Славчев.
 
На 5 юни феновете на рока ще се насладят на музикалния проект "VOICES OF RAINBOW". Хитове на легендарната банда ще бъдат изпълнени пред българска публика от двама бивши нейни вокалисти - Греъм Бонет и Дъги Уайт. На сцената с тях ще видим барабаниста Бенхард Велц, китаристът Кайтнер Дока, Гари Болдуин - хамонд орган и сегашният баситс на "Юрая Хийп" Дейви Римър.
 
Концертите са със свободен вход и са подарък от общината за всички жители и гости на Ямбол по повод празника на града.