Георги Базотев
Георги Базотев
Собственикът на "Фаркол" вярва, че медицинските работници трябва да получат признание, за да работят успешно и със самочувствие
Георги Базотев за кампанията Достойните лекари
101044
Георги Базотев за кампанията Достойните лекари
  • Георги Базотев за кампанията Достойните лекари
"Тази класация е насочена към здравните работници, защото през годините на прехода, те бяха поставени в една трудна и неблагоприятна ситуация. Те са много важна част от нашето общество, която обаче е остро атакувана. Професията им е призвание. Те инвестират много години в образование, обучават се непрекъснато, но за жалост са обект на най-много критики от обществото.

Тяхната работа е тежка и отговорна и заслужават признание за труда си. За един лекар най-добрия стимул и признание, това е оценката на неговите пациенти". Това коментира в рубриката "По-здрави с Дарик Югоизток", авторът на класацията "Достойните лекари" и собственик на фармацевтичната компания "Фаркол" -  Георги Базотев.

Той е категоричен, че за да могат лекарите да дадат най-доброто от себе си в работата си, е необходимо да бъде възстановено доверието между лекар и пациент. "Ако спрем да нападаме и критикуваме, а проявим уважение и доверие към хората, в чиито ръце сме поверили здравето си, нещата ще започнат да се случват по-добре. Но специално в Бургас нивото на здравеопазването ще се повиши с разкриването на Медицинския факултет", каза още Базотев. 

Цялото интервю с Георги Базотев и Нина Рангелова, можете да чуете в звуковия файл:

Класацията "Достойните лекари" се провежда за трета поредна година от "Фаркол". Тя е национална, а тази година за първи път в нея е включена и категория Болница на 2019 година.  Призът ще отиде при лечебното заведение, получило най-голямо доверие от страна на пациентите в рамките на кампанията. 


Започва Национална кампания „Достойните лекари“ 2019


"Въпреки, че гласуват пациенти от цялата страна, за миналата година в топ 5 влязоха и здравни работници от Бургаска област.  До момента приз са получили медицинска сестра и акушер-гинеколог от Поморие. Ние не правим бляскави церемонии, защото за нас е важно лекарите да получат своето признание от пациентите в работната си среда.

Там, където реално влагат всичко от себе си и заслужават да бъдат оценени", обясни говорителят на "Фаркол" - Нина Рангелова. За вашия достоен лекар, можете да дадете гласа си ТУК.

По думите й, гласуването на страницата на компанията е максимално опростено, но дава възможност на всеки човек в страната да даде своя вот за медицинския работник, който приема за най-достоен. В класацията може да се гласува за болница, както и за лекар, медицинска сестра, акушер, фелдшер, рехабилитатор и т.н.

Посочва се името на здравното лице, специалността и града, в който практикува. Платформата ще бъде отворена за гласуване до 3 април. Награждаването на отличените лекари и болница ще се състои в навечерието на Професионалния празник на здравните работници - 7 април.