Гаф! Темида забрави за Принца
Гаф! Темида забрави за Принца / Лалка Димитрова/ Дарик Бургас

Съдебното заседание по протест на Прокуратурата за наложената мярка „домашен арест", спрямо Кирил Христов - Принца така и не започна.

Цял съдебен състав, охрана, защитници, обвинители и журналисти чакаха задържания за убийството на готвача Кольо Колев, но той така и не се яви в Съдебната палата в уговорения час.

„Принца" е под домашен арест и няма право да напуска дома си. Спазвайки правилата, той чакал конвой, с който да бъде отведен до съда в Бургас от Несебър. Униформени обаче така и не дошли на домашния му адрес. Не стана ясно кой от администрацията на съда е допуснал гафа.

След като видя, че Христов всъщност го няма, съдия Георги Кошничаров риторично попита: „Аз ли да отида и да го доведа!?". Точно по негово разпореждане се наложи „Принца" да наруши условията по мярката си „домашен арест", като след телефонно обаждане арестантът тръгна сам към Бургас. Заседанието започна в 15.00 часа.

В съдебната зала стана ясно, че алкохолната проба на Кирил Христов е била взета над десет часа след жестокото убийство. Назначена е нова експертиза, която да установи концентрацията на алкохол в кръвта му към времето, в което е застрелял Колев.

Предстои да се установи и защо часове наред личен лекар, съдебен медик и двама полицаи не са успели да установят, че Кольо Колев всъщност лежи мъртъв пред ресторанта на Принца в Несебър.