Децата от Строителния ще разчитат на Кариерния център
Децата от Строителния ще разчитат на Кариерния център / ПГСАГ "Кольо Фичето"
В Гимназията заработи първият за региона училищен Кариерен център
Инженер Симеонова и инженер Недялков
99437
Инженер Симеонова и инженер Недялков
  • Инженер Симеонова и инженер Недялков

Строителни фирми поемат разходите за висше образование на ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ в Бургас. Това стана ясно на отркиването на Кариерния център към училището.

Механизмът ще работи с договор след завършването учениците те да се върнат да работят при тях.  Поемат се разходите на ученици без възможност да осигурят следването си, но и на други, които имат желание да се развиват в строителството.

Това съобщи инженер Недялко Недялков, член на Управителния съвет на Камарата на строителите в Бургас. Гимназията избра днешния Ден на строителя – Димитровден, за да представи тази отдавнашна своя идея.

Целта на центъра е да свърже ученици, желаещи да стажуват и работят в строителни фирми. Бизнесът ще предоставя на центъра свободни места за платени стажове и практики, а учениците ще имат възможност да учат професията в реална работна среда.

В него ще работят учители по професионално образование от гимназията – инженер Богдана Чонгова, инженер Сия Георгиева и ландшафтен архитект Томас Ахчиян. Всички са бивши възпитаници на гимназията.

Центърът се ръководи от Елена Желева, педагогически съветник и психолог в училището. Основен партньор е Камарата на строителите в България и нейните членове.

Чуйте директора на Строителния техникум инженер Даниела Симеонова и Недялко Недялков от строителната камара