Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БГНЕС
Нискотарифната авиокомпания „Ryanair“ редуцира сериозно полетите си от и до Бургас. През лятото на тази година ирландският превозвач ще осъществява връзка с едва три летища в две държави - Словения и Полша. Това съобщиха от компанията за „Дарик“ - Бургас. В писмо до превозвачa поискахме информация за подготвяния график за лятото на 2019-та, както и оценка на изминалия сезон, когато “Ryanair” стъпи ударно в Бургас и предизвика фурор с евтини полети до 11 ТОП дестинации в Европа.
 

Гласувахме пари за "Ryanair" нахалост. Отказаха се от зимните полети

 

полети
netinfo

Беше поет и ангажимент за обслужването на над 250 000 клиенти годишно, разкриването на 200 работни места и инвестиции за 100 млн . долара в постоянна база. След успешното начало, изглежда днес Бургас не влиза в дългосрочните сметки на компанията, става ясно от получения отговор. И плановете за полетите през това лято недвусмислено го показват.
 

Влизат в сила новите правила за багаж на „Райънеър“


Такива ще има само до Братислава /веднъж седмично/, Варшава и Краков /два пъти седмично/. Припомняме, че лоукост превозвачът не се възползва от общинския фонд за субсидиране на дейността му у нас. И гласуваната финансова инжекция в размер на 400 000 лева от съветниците в Бургас, Созопол, Поморие и Несебър така и не беше използвана. Причините не стават ясни от отговора на „Ryanair“.