Райънеър
Райънеър / БГНЕС
Ирландският авиопревозвач „Ryanair“ няма да се възползва от общинския фонд за субсидиране на нискотарифните полети, обявиха за „Дарик“ от община Бургас. Най-голямата нискотарифна компания, която оперира на Стария континент, ще прекрати полетите си от и до Бургас в края на октомври. Последните ще бъдат на 26-ти, както беше обявено и при пускането им в началото на тази година.
 

Самолет на Райънеър се запали на летището на Барселона (ВИДЕО)


Идеята на общинския фонд беше да компенсира евентуални загуби през зимните месеци и началото на пролетта. Така или иначе от компанията са решили, че няма да се отклоняват от първоначалния си план и ще преустановят полетите след края на летния сезон, което означава, че няма да имат нужда и от фонда.
 

Ryanair обясни за отменения полет Берлин-София



Бургас е общината с най-голям дял в него, наред със Созопол, Поморие и Несебър. Общата сума, отделена от четирите морски общини възлиза на 400 000 лева.
 

Ryanair ще продава цигари без дим в самолетите
БГНЕС

„Не знаем какви са причините за решението на компанията. Информацията, която имаме е, че лятото е изключително успешно. Самолетите извършват полети при над 95% резервирани места. Вероятно, след спирането на линиите, същите ще бъдат пуснати отново през април следващата година“, заяви директорът на дирекция „Маркетинг и връзки с обществеността“ в община Бургас Весела Йорданова.
 

Ryanair летище Варна
снимка: Летище Варна

До този момент от авиокомпанията не са потвърдили информацията, че линиите от и до Полша и Италия ще се изпълняват през цялата година. „Дарик“ Бургас не успя да се свърже с представител на ирландската компания в България.
 

Димитър Николов: Има огромен интерес към нискотарифните полети от и до Бургас


От началото на годината “Ryanair” изпитва известни затруднения в обслужването на полетите си в цяла Европа. В началото на този месец пък хиляди нейни клиенти останаха блокирани в редица летища, заради стачки на пилотите в Белгия, Швеция, Ирландия, Германия и Холандия.
 

Икономистът говори: За пробива на лоукост компаниите и сладката печалба...



Първата порция разговори между превозвача и асоциацията на пилотите, част от пилотния съюз FORSA, започна на 13 август. Колко време ще отнеме решаването на проблемите, свързани с промоциите и разпределението на годишните отпуски за пилотите, не е съвсем ясно. Ясно е обаче, че спирането на полетите от и до Летище – Бургас след края на лятото, няма общо с надвисналите черни облаци над директорския борд на „Ryanair”. Просто плановете за Бургас си бяха такива. 

Пътниците от първия полет бяха посрещнати с призрачна музика и страховити костюми по случай наближаващия празник на Вси Светии
снимка: Летище Варна


Компанията даде удобна самолетна връзка на града с цели единадесет европейски летища в началото на тази година. Първият полет - от словашката столица, беше обслужен на 27 март.