/
/ / Общинска администрация - Бургас
Отворете сърцата си и подайте ръка на децата в риск. С този призив Областната администрация даде днес началото на традиционната инициатива „Елха на доброто“. Тя ще се проведе до 20 декември, а всички, които желаят да се включат в кампанията могат да оставят своите дарения под коледното дръвче във фоайето на Областна администрация - Бургас.
 
Събраните памперси, детски пюрета и храни за 0-3г., нови дрехи, обувки, играчки и лакомства, в навечерието на празниците ще достигнат до семействата, с които през годината е работил Областният координационен механизъм по деинституционализация на деца /OКМД/.
 
Всеки, който желае може да се включи, дарявайки според възможностите си. Децата са на възраст до 16 г. За по-добрата организация на кампанията, молбата на организаторите е пакетите да съдържат бележки с опис на съдържанието им, както и за каква възраст са предназначени. Дарения ще се събират всеки работен ден до 20 декември от 09:00 до 17:00 часа при портиера в Областна администрация Бургас.        
В благородното начинание през през всички 4 години на инициативата се включват редица организации, фирми, граждани и служители на администрацията, сред които женско Сдружение „Самосъзнание“, Зонта клуб