Eднометрови преспи, откъснати села, автомагистралата затворена
Eднометрови преспи, откъснати села, автомагистралата затворена / netinfo

Еднометрови са преспите, прекъснали пътя Миролюбово-Изворище в Бургаско, там работи тежка верижна техника. МТЛБ се опитва да отвори отсечката, съобщи за Дарик директорът на „Гражданска защита” Бургас Йордан Лозев. От Средец е изтеглен ТИР, два автобуса са извадени от преспите в местността „Капчето” по пътя за „Меден рудник”.

Кметът Димитър Николов издаде заповед днешния 17 декември да бъде неработен за детските градини в селата Равнец и Рудник и кварталите Ветрен и Крайморие и неучебен за училищата в Банево, Рудник и Равнец. Там няма ток. В Бургас вали обилен сняг, но в града няма проблеми с транспорта. Очаква се обстановката да се успокои следобед.

Ураганни ветрове и големи преспи са откъснали селата от билото на Източна Стара планина, съобщи кметът на Руен Исмаил Осман. До Топчийско пътят беше пробит, но след минути отново там се образуваха големи снегонавявания. Във всички тези села има ток и вода.

Ако обстановката продължава да бъде такава още няколко часа, кметът Осман ще обяви бедствено положение. Закъсали автомобили там засега няма. В община Малко Търново също има обилен снеговалеж, но положението е под контрол, каза кметът Иван Иванов. Автомагистрала „Тракия” е затворена в участъка Карнобат-Айтос.

Чуйте в звуковия файл Исмаил Осман, кмет На Руен