Двама бургаски социалисти се отказаха от изборната надпревара на 5 октомври
Двама бургаски социалисти се отказаха от изборната надпревара на 5 октомври / netinfo

Листата на БСП в Бургас ще бъде оглавена от Петър Кънев на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 5-ти октомври.
Това стана ясно на днешната общинска конференция на левицата в града, въпреки че името не беше официално обявено, той беше определен, чрез играта "асоциация": икономист, депутат, председател на Комисията по бюджет и финанси в 42-то Народно събрание.
Областният управител Павел Маринов си даде отвод и няма да бъде кандидат за народен представител на предстоящите избори.
Авторът на "Супер Бургас" обясни, че той и неговия екип в областна администрация не са срещнали разбиране от страна на правителството. По думите му нивото на комуникация и подкрепата от страна на правителството е било ниско през последните 14 месеца.
Според Павел Маринов съществуват разминавания между негови позиции и позиции на местното и областното ръководство на партията, което не му дава морално право да участва в изборите през октомври.
Маринов каза още, че остава верен на партията и за напред ще работи за благото на Бургас.
Вторият, който си даде отдод беше Евгений Мосинов. Той се отказа от кандидатурата за депутат, за да се възползва вероятно от предстоящата надпревара на следващите местни избори догодина.
"Искам да си изпълня ангажиментите към всеки един от вас, затова не попълних документите за народен представител", заяви Евгений Мосинов пред делегатите на общинска конференция на БСП.