Доживотен без право на замяна за убийството на Алекс?
Доживотен без право на замяна за убийството на Алекс? / Веселин Максимов
Доживотен без право на замяна за убийството на Алекс?
78432
Доживотен без право на замяна за убийството на Алекс?
  • Доживотен без право на замяна за убийството на Алекс?

Доживотен затвор без право на замяна за убийството на осемгодишната Александра Тодорова от Поморие, на 10 април миналата година, поискаха представителят на държавното обвинение и адвокатите на нейните родители. Защитникът на Атанаска Георгиева пледира „невинна” и поиска тя да бъде оправдана.

Прокурор Димчо Маджаров заяви, че авторството на убийството е категорично доказано - Атанаска Георгиева сама, в своята квартира, е удушила с найлонова торбичка, залепена с тиксо малката Алекс и затова тя трябва да влезе в затвора до края на своя живот и само това трябва да бъде наказанието.

Росен Кожухаров, адвокат на Веселин и Евалина Тодорови, родители на момиченцето, смята, че Атанаска трябва да понесе точно такова отношение, защото тя е социопат, при каквато и да било друга присъда  няма никога да се интегрира в обществото и затова трябва да бъде изолирана завинаги от него

Адвокат Калин Янев, служебен защитник на Атанаска Георгиева, поиска тя да бъде обявена от съда за невинна, тъй като след нейното арестуване била малтретирана физически и най-вече психически, принуждавана да признае за убийството, поради което след това в залата три пъти променяше своите първоначални показания

„Не съм наранила и не съм убила Алекс. Мога да се закълна в живота на децата си. Съвестта ми е чиста” – беше последната дума на обвиняемата, която обеща да говори след като чуе присъдата. Тя ще бъде произнесена днес, в 18 часа.

Звуков файл 1 – прокурор Маджаров

Звуков файл 2 – адвокат Кожухаров

Звуков файл 3 – адвокат Янев