Допълнителен платен отпуск и грамоти за заслужили полицаи
Допълнителен платен отпуск и грамоти за заслужили полицаи / Дарик Бургас
Допълнителен платен отпуск и грамоти за заслужили полицаи
46804
Допълнителен платен отпуск и грамоти за заслужили полицаи
  • Допълнителен платен отпуск и грамоти за заслужили полицаи

Днес на Архангеловден е професионалният празник на българската полиция. По този повод пред сградата на сградата на ОД на МВР - Бургас се състоя тържествена церемония. На нея бяха наградени отличили се в работата си полицейски служители, поставени бяха и цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи.

„Независимо от постигнатите резултати ние ясно съзнаваме, че все още нивото на нашата дейност не отговаря на обективните потребности на хората. Разчитаме изключително на тяхната помощ за да работим по - добре и по - ефективно", това заяви комисар Милен Димитров, директорът на ОД на МВР - Бургас.

В поздравлението до полицейските служители той подчерта, че празника отбелязват в момент, когато борбата с престъпността фокусира вниманието на цялото общество, а резултатите от професионалната дейност на полицаите е важно условие за интегрирането на страната в европейските структури. Той пожела на колегите си здраве, лична сполука и професионални успехи.

Награден беше и полицаят на месец октомври - Петър Василев Богданов, разузнавач 5 степен от полицейското управление в Каблешково. Той е установил организаторът на схема за купуването на гласове от с. Страцин. Събрани са доказателства, въз основа на които вече е факт и първата присъда за нарушаване на изборните права. Богданов получи благодарност и 3 дни допълнителен платен годишен отпуск.

Зам. - областният управител Златина Дукова благодари за усърдието и упоритостта на полицаите, за това че с риск за живота си пазят здравето, сигурността, живота, правата и свободите на българските граждани и с достойнство защитават честта на българския полицаи.

Кметът Димитър Николов поздрави полицейските служители за ежедневния им труд, за професионализма и себеотрицанието, което влагат защитавайки честта на бургаския българския полицай. „С вашия труд вие правите града ни да е по - спокоен и по - щастлив. Убеден съм, че през следващите години доброто бъдеще за нашия град тепърва предстои", каза Николов. На празника днес присъстваха шефове на полицейски управления, представители на прокуратурата и редови полицаи.                                                                                                                                               чуйте комисар Милен Димитров в звуковия файл: