/ БГНЕС
Превоз на военна техника ще затрудни движението по основни пътища на територията на шест области в страната, сред тях Ямбол и Сливен. Трафикът ще е възпрепятстван днес и утре, уточняват от вътрешното министерство.  

Заради провежданено на военни учения на полигона Ново село колоната тръгна от ГКПП "Капитан Петко войвода". Утре от 9.30 часа четири колони с едрогабаритна техника ще се придвижват от ГКПП "Капитан Петко войвода" по маршрут - Тополовград-Елхово-Тенево, където е предвидено време за презареждане и престой.

След това колоните ще продължат по маршрут Тенево - Зимница - п. в. "Петолъчката"-Мокрен-Котел-Омуртаг - Разград - полигон "Николово"-ГКПП "Русе". Пътна полиция и Военна полиция са взели всички необходими мерки по съпровождането на техниката и обезпечаване на опасните участъци и уязвимите кръстовища.

Умоляват се водачите, които ще пътуват по тези направления на посочените дати, по възможност да изберат алтернативни маршрути или часове на придвижване. Да не навлизат в колоната, както и да изпълняват стриктно указанията на униформените и временната организация на движението, ако е въведена такава.