Търгът за линейката ще е на 20 февруари.
Търгът за линейката ще е на 20 февруари. / Снимки: НАП
Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите в Бургас пусна на търг с тайно наддаване линейка. Специализираният автомобил е марка „Фолксваген Транспортер“, произведен е през 1999 г., има си буркан, звукова сигнализация, оборудване за първа помощ... И се предлага за скромните 2 000 лева.

линейка на търг

Колата е ползвана за нуждите на минно-спасителната служба в рудник „Мина черно 2“, става ясно от публикуваното обявление в сайта на НАП. Дали обаче и в бъдеще ще се използва по предназначение зависи от новия купувач. Кандидатите могат да огледат возилото от 3 до 7 февруари, а търгът ще е на 20 февруари в Бургас.
 
Само преди няколко години снимки на линейка, използвана за хамалски услуги, изтекоха в интернет и предизвикаха бурни коментари в социалните мрежи. Кадрите бяха заснети от възмутена жителка на Поморие, която станала свидетел как от колата за спешна помощ, мъже свалят не пациенти, а мебели. Впоследствие се оказа, че същата линейка била.. бракувана и се използвала за частни нужди. Но пък все още имала звукова и светлинна сигнализация и се ползвала със специален режим на движение.