Човек на Очите поръчал шокиращите клипове от затвора
Човек на Очите поръчал шокиращите клипове от затвора / netinfo
Новак Купенов, осъден за участие в престъпната група на Митьо Очите е поръчителят на клиповете със секс между мъже и употреба на дрога в Бургаския затвор, излъчени по телевизията в петък миналата седмица. Всички сцени в шестте клипа са режисирани предварително, така са разпределени и ролите на участниците в тях, съобщи директорът на затвора Деян Костов.

С поръчването на клиповете, осъденият лейтенант на Очите, Новак Купенов, искал да изнудва директора, за да му позволи три неща: положително становище за прекъсване на присъдата, настаняване в общежитие от лек тип и назначаване на работа в кухненския блок.

Емил Христов от Окръжна прокуратура лично е направил проверка и установил, че клиповете са поръчани от Новак Купенов, който от доста време симулира двустранна дископатия и иска да бъде освободен. Основното действащо лице в сцените на секса с мъже е хомосексуалист, участвал в тях за кафе, цигари, захар и салам.

Направена е проверка на всички девет участници в шестте клипа и с тест, позволяващ откриване на дрога в кръвта, дори и седем дни след нейното приемане. Не е открит хероин в никой от тях. Разпитите на мнимите актьори от скандалните клипове в Бургаския затвор са показали, че заснетата инжекция с хероин е била пълна със захар.

Клиповете са били изнесени от затвора с мемори карта по време на свиждане, уточни директорът Деян Костов. Как е бил внесен мобилният телефон с който са заснети сцените, засега не е ясно.

Прокурорът Емил Христов припомни случай от минало пребиваване зад решетките на поръчителя Новак Купенов, в който неговата приятелка се опитала да внесе в затвора мобилен телефон, скрит в нейната вагина.