Чолаков: Основните пътища в областта са проходими
Чолаков: Основните пътища в областта са проходими / БГНЕС
Чолаков: Основните пътища в областта са проходими
92007
Чолаков: Основните пътища в областта са проходими
  • Чолаков: Основните пътища в областта са проходими

Успяхме да отворим основните пътни артерии в Бургаско, съобщи областният управител Вълчо Чолаков. По думите му, в областта продължава да вали сняг. Видимостта е намалена на много места. Пристанището е затворено. Летище - Бургас функционира нормално.

"За момента нямаме информация кога АМ „Тракия" ще бъде отворена. Пътят Бургас - Айтос - Карнобат - Петолъчката е отворен. Проходим е с ограничение за движение на ППС-та до 13 тона. Отваря се Айтоски проход с ограничение за превозни средства до 3 тона. Отворен е и пътят Бургас - Слънчев бряг както и отсечката Бургас - Каблешково. Проходим е и пътят Бургас - Малко Търново. ГКПП „Малко Търново" остава затворен. Ограничение за движение има и по пътя от Царево до Резово", обяви губернаторът.

През изминалата нощ кризисният щаб е реагирал на няколко обаждания  към спешния телефон 112. Късно снощи е аварирал пътнически влак в района на Айтос. Кметът и БДЖ са реагирали незабавно. Организиран е превоз и хората са извозени. "Помогнали сме и на две родилки тази сутрин", каза още Вълчо Чолаков.