/ Лалка Димитрова
Полицаи претърсват един след друг офисите на Бенчо Бенчев в Бургаски регион. В 19.00 часа днес репортер на Дарик-Бургас засне бизнесмена, придружаван от цивилни служители на МВР пред централата на фирмата му "Бенмар" на ул. "Лермонтов" в центъра на грда. Целият периметър на улицата бе също бе охраняван от цивилни полицаи. Бенчев бе транспортиран със сив джип с бургаска регистрация. След обиска отново бе качен на колата и под конвой бе откаран в Равда. Там се намира поръчковият "Ролс Ройс" на Бенчев, за който отнесе критики от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Иззеха незаконни оръжия, боеприпаси и пари от дома на общинския съветник Бенчо Бенчев (СНИМКИ/ВИДЕО)
 

Претърсват един от офисите на Бенчо Бенчев
Лалка Димитрова


И докато текат полицейските совалки с Бенчев от адрес на адрес, междувременно адвокатът му го очаква пред сградата на ОД на МВР-Бургас. Юристът твърди, че правото на защита на задържания е нарушено. „Това е пълна анархия, никой не ми дава информация, а той е тежко болен и не му дават хапчета”.  „Нито са му дали заповед за задържане, нито протоколи за обиск - просто го водят като овца някъде”, каза адвокат Бойчо Боев.

7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР (ОБЗОР)
 

Претърсват един от офисите на Бенчо Бенчев
Лалка Димитрова


Дарик-Бургас припомня, че, Бенчев беше задържан заедно с бившия депутат Несрин Узун и още петима души в хотел "Рамада" на площад "Таксим" в Истанбул. В стая, наета именно от Бенчо, спял и обявеният за издирване Димитър Желязков-Очите. Бенчо Бенчев е сред съдружниците в охранителната фирма, която Димитър Желязков консултира.