Вълчо Чолаков
Вълчо Чолаков / netinfo
Областният управител на обявената за най-прозрачна администрация в България ще празнува в тесен семеен кръг
Челник за планински походи получи за рождения си ден областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков. Той бе сюрпризиран с подаръка днес, когато навършва 46 години. Губернаторът получи и указание за ползване на челника- да следи изкъсо с него строителството на оградата по границата с Турция.
През целия ден днес Вълчо Чолаков приемаше стотици поздравления от кметове на общини, депутати, магистрати, областни управители. Премиерът Огнян Герджиков изпрати поздравителен адрес за рожденика, към пожеланията за здраве и успехи се присъединиха и министърът на туризма Стела Балтова, ръководството на висшите учебни заведения в Бургас и всички директори на държавните институции в региона.
По време на своя мандат Вълчо Чолаков успя да изпрати Областна администрация Бургас на челно място в страната. Тази година, след запитване към над 500 институции в България, тя беше обявена за най-прозрачната администрация в страната, а в същата категория застана на челно място сред всички останали държавни институции.  
По традиция областният управител ще отбележи празника в тесен семеен кръг.
Екипът на Дарик радио Югоизток му пожелава още много успехи и в професионален и в личен план!