/ iStock/Getty Images
Целия педагогически и непедагогически персонал в детските градини и ясли в Бургас са показали отрицателен резултат от проведените изследвания с PCR тестове преди първия присъствен ден в детските заведения. Рано тази сутрин е извършена проверка в яслите и градините за спазване методологията, предписана в заповедта на кмета Димитър Николов и противоепидемиологичните мерки. Това съобщиха от пресслужбата на местната община.

Всички помещения в градините и яслите са дезинфекцирани с германски биоциден продукт за дълготрайна защита, снабдени са с постелки, напоени с дезинфектант и заредени с хранителни продукти. За персонала на детските заведения са осигурени всички необходими предпазни средства и дезинфектанти за ръце.

При приемането в детското заведение на децата е измервана температурата и е провеждан сутрешен филтър на всички входове на детските заведения. През деня на децата ще бъде измервана отново температурата и с обикновен, традиционен термометър.

Въпреки предварителните проучвания през миналата седмица, които показаха, че 48 на сто от родителите възнамеряват да пуснат децата си на градина в Бургас, днес проверката установи, че в момента има 30 на сто присъствие, казаха от общината. От там посочиха, че училищните автобуси на общината, които извозваха деца в детските заведения са спрени от работа, като се призовават родителите да откарват децата си до градината с личен превоз за по-голяма безопасност.