Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС
Валери Симеонов вече е народен представител от 23 избирателен район на столицата, където беше регистриран
Обединените патриоти изпращат двама свои представители от Бургас в парламента. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов беше регистриран и за 23 ИР на София и влиза в 44-то НС от там, стана ясно от официално представената от ЦИК справка. Депутатите от ОП за Бургас ще са юристът Християн Митев и Йордан Апостолов, който беше издигнат от Бургас, но е всъщност е от Добрич. При Патриотите и друг бургазлия влиза в Народното събрание от Варна, от където беше издигнат - Валентин Касабов.
Бургас щеше да има и трети представител на Обединените патриоти в парламента, но издигнат в различен от родния му район, Перник - Георги Манев. 10 гласа обаче бяха недостатъчни на лидера на СЕК да влезе. 
При ДПС Камен Костадинов, който беше водач на листата и за Бургаски избирателен район и във Великотърновски, предпочете да използва своя мандат от Бургас, където влиза заедно с 9-ят в листата, събрал след него най-много гласове - Ангел Исаев. Самият Исаев пък в интервю за Дарик, призна, че решението е в ръцете на ръководството и той ще се чувства добре и ако остане в Бургас, а на негово място за парламента замине Дурхан Мустафа, който беше втори.