Бургаски депутати скочиха срещу замръзяването на Северния обход
Бургаски депутати скочиха срещу замръзяването на Северния обход / netinfo

Бургаските депутати от ГЕРБ настояват правителството и в частност министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева да преразгледат решението си за блокиране работата по четирилентовия път „Бургас - Слънчев бряг" и Северния обход на Бургас.
Изказването на министъра в Бургас, че тези проекти ще започнат да се реализират евентуално през 2016 г. категорично показва, че не са приоритет за държавата и вероятно няма да се случат изобщо, се казва в декларация на народните представители.
Според тях,правителство има шанс да довърши този път от национално значение, за който не трябва да се намират оправдания.
Северния обход на Бургас трябва да свързва двата първокласни пътя 1-6 и 1-9. Целта му е да обира трафика, идващ от север и от летището към АМ „Тракия". В момента целия този поток преминава през Бургас, натоварва и амортизира градската улична мрежа.
Проектът вече беше отхвърлен от програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите", по думите на министър Терзиева не е предвидено и друго финансиране.
"Настояваме и това решение на правителството да бъде преразгледано, тъй като отсечката е от изключителна важност за целия град и за нея вече има изготвен проект", се казва още в писмото на народните представители.