/ netinfo
Слаб сняг превалява в планинската част на областта. Много пътища от третокласната пътна мрежа са затворени заради снегонавявания. Има населени места без ток.

Вятърът все още е много силен, което затруднява работата на почистващите фирми. Пътят Каблешково – Бургас е бил затворен преди минути, съобщиха от Областна администрация. Оттам препоръчват да не предприемаме пътуване, ако не е крайно необходимо.
 

Снежна блокада в Бургаско
netinfo

Автомагистрала “Тракия“ е затворена в двете посоки в района на Ямбол. Обходен маршрут за МПС до 12 т по направлението Ямбол Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и обратно. Обходен маршрут за МПС над 12 тона по направлението Ямбол-Бургас е по път I-7 Ямбол – Елхово и по път II-79 Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

Проходите Дюлински и Обзорски са затворени за всички моторни превозни средства. Пътят Равда – Несебър също е непроходим. Затворени са всички пътища от и до Каблешково. В Айтоски, Ришки и Котленски е забранено за преминаване на МПС над 12 тона. В Твърдишки проход  е забранено за преминаване на  МПС над 10 тона. 

Десет коли и снегорин блокирани на пътя Ахелой-Каблешково

От пътната агенция съобщават още: временно е ограничено движението на всички МПС по път III-908 Варовник – Вълчаново ханче поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания; временно е ограничено движението на всички МПС по път III-795 Вълчаново ханче - Малина поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания; временно е ограничено движението на всички МПС по път III-539 Дюлино - Русокастро поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания;
 

Снежна блокада в Бургаско
netinfo


Много общини обявиха днешния ден за неучебен. Училищата в Бургас, Камено, Несебър, Поморие, Руен, Созопол и Средец са затворени. Община Приморско затвори само училището в Нова Паничарево, а от администрацията в Карнобат преустановиха учебния процес в някои села. В общината няма да се учи на 1 и 2 март.

Сложна обстановка, не тръгвайте никъде!

Заповед за това са издали и кметовете на Поморие и Малко Търново. Градският транспорт в областния център в Бургас не се движи по разписание. По различните линии се отчита закъснение от поне 15 минути.

По-рано днес много от машините аварираха. Особено сложна е обстановката в „Меден рудник“, където вътрешните улици не са почистени. Основните булеварди са проходими, вътрешнокварталните улици - почти.