/ dariknews.archive
Иван Алексиев за обстановката в Поморие
96409
Иван Алексиев за обстановката в Поморие
  • Иван Алексиев за обстановката в Поморие
Тежка е зимната обстановка в община Поморие. Десет автомобила са закъсали на затворения по-рано днес път Каблешково-Ахелой. Това съобщи кметът Иван Алексиев.

Сложна обстановка, не тръгвайте никъде!

По думите му, на място е изпратен снегорин, които също затънал в дълбоките преспи. Преди секунди от Областно пътно управление обявиха, че е затворен и участъкът Каблешково-Бургас.

Проблеми по още две трасета

„Сега насам пътува автомобил на пожарната. Опитваме да изтеглим автомобилите. Видимостта е нулева, духа много силен вятър. Има сериозни снегонавявания“, каза Алексиев, който е на мястото. Бедстващи хора на територията на общината няма, заяви той и призова да не се пътува, ако не е крайно необходимо.

„Пътищата са почистени, но видимостта е нулева“, алармира кмета на Поморие. Към този момент проблеми с електрозахранването в населените места няма. Единствено в Козичино остават без ток. Пътят до селото се почиства, за да могат екипите на EVN да стигнат до мястото на повредата.

Магистралата, Дюлинският и Обзорският проход са затворени

„Всички училища на територията на общината са затворени. Обявили сме извънредна 3-дневна ваканция. Сградите обаче ще продължим да отопляваме, за да не аварират инсталациите. Детските градини са отворени, но работят с намален капацитет. Много от родителите, са оставили децата си у дома“, каза още Иван Алексиев.