БСП работи за важните инфраструктурни проекти в Бургаска област
БСП работи за важните инфраструктурни проекти в Бургаска област / netinfo

Депутатът от „Коалиция за България" Димчо Михалевски отхвърли обвиненията на колегите си от ГЕРБ за това ,че част от важните инфраструктурни проекти в региона са спрени.

Според народния представител проектът за изграждане на велоалея край Атанасовска коса в Бургас не се изпълнява, защото със заповед на служебния министър по въпросите на екологията е била назначена пълна проверка върху всички плажни ивици заради случая „Дюнигейт".

Михалевски очаква съвсем скоро да има движение по проекта за велосипедното трасе.

Бургаският народен представител обяви, че се работи върху проект за изменение в Закона за рибарството и аквакултурите. След промените само практикуващи рибари, които са упоменати в бъдещ нов регистър, ще получат правото да имат постройка за съхранение на инвентара си в селището край Ченгене скеле и по други други подобни морски и речни обекти.

Димчо Михалевски беше категоричен, че заедно с колегите си ще гласува против идеята да се даде на концесия ловно стопанство „Ропотамо". Аргументите му против идеята са свързани с изчисленията, че държавата може да печели добре от тази своя собственост.