/
/ / Лалка Димитрова
АБВ запретнаха ръкави в мащабна акция по почистване на едно от най-емблематичните места по българското Черноморие – остров Св. Иван край Созопол. Рано тази сутрин партийни членове и доброволци пристигнаха по море с лодки и в стройни редици, педя по педя, започнаха да събират боклуците от стотиците туристи, преминали през острова през лятото.
 

/
Лалка Димитрова

Старт на уборката даде кандидатът за кмет на Бургас, издигнат от АБВ – адв. Георги Сталев. В акцията се включи и световният ни шампион и областен лидер на партията Антон Коджабашев, който ръководеше и даваше методически указание на доброволческите екипи от млади спортни надежди. Симпатизанти на АБВ също се заеха отговорно със задачата, като започнаха събирането на отпадъците още със стъпването си на сушата.  

„С това искаме да изразим нашата позиция към опазването на околната среда. Именно това ще бъде основен акцент от нашата предизборна програма. Политиките за опазване на природата са изключително важни, но за съжаление неглижирани в последните години. Всички видяхме какво е състоянието на острова, видяхме разминаването с приказките на управляващите за развитие на туризма и действителността“, каза адв. Георги Сталев, който готви и силна програма за развитие на туризъм и взаимодействието между бизнеса и образованието.
 

/
Лалка Димитрова

За час от АБВ напълниха десетки чували с отпадъци и изразиха готовност да чистят острова по няколко пъти годишна, ако това се налага. „Това е свято място, но за съжаление виждаме, че туристите оставят след себе си много боклуци. Уверявам ви, че това няма да е последната подобна акция тук. Готови сме да чистим по няколко пъти в година. Призоваваме и за повече отговорност от страна на туристите към опазването на природата“, каза Антон Коджабашев.