/
/ / Снимка: gramofona.com
И апелативните магистрати в Бургас оправдаха Борислав Йорданов по обвинението за убийството на Пламен Панайотов по непредпазливост. Инцидентът е от 2016 г. След почерпка между двамата, обвиненият за убийството Борислав, който е от Чирпан се скарал с хазаина Пламен и неумишлено го умъртвил с удар с чиния в главата.
 
През 2018 г. Окръжният съд наложи на 49-годишния Йорданов условна присъда с тригодишен изпитателен срок, която беше обжалвана, което на практика рестартира целия процес.
 
„Въззивната инстанция, след като се е запознала с доводите изложени в протеста, изслушала е устно изразените становища на страните в съдебно заседание, анализирала е приложените по делото доказателства в тяхната съвкупност и поотделно, и е проверила атакуваната присъда, както по отношение оплакванията на прокурора, така и служебно изцяло, е намерила протеста за неоснователен. Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на България в 15-дневен срок от съобщаването му на страните“, посочиха днес от Апелативен съд-Бургас.